Wat is een passe-partout?

  • Geplaatst op
  • Door KunstSpiegel
  • 0
Wat is een passe-partout?

Lees hier alles over de passe-partout. Zoals wat is een passe-partout? En waarom is een passe-partout zo handig? KunstSpiegel vertelt het je!

Wat is een passe-partout?

Overal in huis staan fotolijstjes met je mooiste herinneringen. Er zijn veel fotolijsten in verschillende stijlen en maten. De meeste fotolijsten beschikken over een passe-partout, maar wat is een passe-partout eigenlijk? In dit blog krijg je alles te weten over een passe-partout.
 

De toevoeging van een passe-partout aan je fotolijst

De passe-partout heeft een belangrijke rol in een fotolijst. Een passe-partout zorgt er namelijk voor dat de ruimte die zich tussen de foto en de fotolijst bevindt, wordt opgevuld. Het is van belang dat deze ruimte wordt opgevuld zodat je foto of kunstwerk niet beschadigd raakt.


Daarnaast zorgt een passe-partout voor een betere ligging van de foto in de fotolijst. Een passe-partout is dus een praktische oplossing die je ook kunt gebruiken voor het afdekken van een deel van je foto of kunst. Je kunt bijvoorbeeld een lelijk detail in het hoekje van een foto erg makkelijk weg werken met de passe-partout. Een passe-partout kun je ook gebruiken voor het maken van een collage, het is ideaal voor het inlijsten van meerdere foto’s of kunstwerken. De passe-partout zorgt ervoor dat alles op zijn plek blijft, waardoor je een mooie galerij kunt maken! 

Waar is een passe-partout van gemaakt?

Een passe-partout wordt gemaakt van kwalitatief karton en voor zeer waardevolle kunstwerken wordt meestal karton gebruikt dat zuurvrij is. De dikte van het karton dat wordt gebruikt voor de passe-partout is enkele millimeters dik.

Wat-is-een-passe-partout-KunstSpiegel-fotolijst-met-passe-partout

Hoe maak ik zelf een passe-partout?

Het is mogelijk om je eigen passe-partout te snijden. Bij het snijden van je eigen passe-partout is het handig om gebruik te maken van een speciale passe-partoutsnijder. Wat de passe-partout kenmerkt zijn de schuin gesneden binnenranden. De schuin gesneden binnenranden zijn essentieel voor een goede passe-partout. De schuin gesneden binnenranden zorgen er namelijk voor dat er diepte in het geheel komt en dat de passe-partout niet zorgt voor eventuele schaduwen op het kunstwerk of op de foto.
 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.