Wat is een baklijst?

  • Geplaatst op
  • Door KunstSpiegel
  • 0
Wat is een baklijst?

Wat is een baklijst? Waar gebruik je de baklijst voor? En waar wordt een baklijst van gemaakt? De antwoorden vind je in dit blog over Baklijsten!

Wat zijn Baklijsten?

Je heb vast wel eens gehoord van een baklijst. Waar wordt een baklijst voor gebruikt en wat is het precies? In dit blog kom je alles te weten over baklijsten en waar ze voor worden gebruikt.

Wat is een baklijst eigenlijk?

Een baklijst is niet zomaar een lijst voor foto’s, kunstwerken of canvas doeken. Een baklijst heeft namelijk een bijzonder effect. Het bijzondere effect van een baklijst is dat het ervoor zorgt dat je foto, kunstwerk of canvasdoek in de lijst blijft ‘zweven’. Zweven klinkt misschien apart, bij het voorbeeld hieronder snap je precies wat er bedoeld wordt. Naast het bijzondere zwevende effect heeft een baklijst nog een effect. De baklijst zorgt namelijk voor een ruimtelijk effect.


 

Waar kun je een baklijst aan herkennen?

Baklijsten worden voornamelijk gebruikt voor canvas doeken. Dit komt doordat de baklijst een zwevend gevoel mee geeft, waardoor het canvas doek diepte krijgt en loskomt van de achtergrond. Een klassieke baklijst heeft een dikte van 1 cm. Het is natuurlijk ook mogelijk om van de klassieke dikte af te stappen en voor een dikkere rand te gaan, het is maar net wat je zelf mooi vindt.
 

Waar wordt een baklijst van gemaakt?

Er zijn verschillende materialen waar een baklijst van gemaakt kan worden. Dit heeft te maken met wat je zelf mooi vindt en de stijl van je interieur, of van het kunstwerk dat in de baklijst moet komen. De meeste baklijsten worden gemaakt van sterk en kwalitatief hout. Mooie, natuurlijk houten lijsten zijn over het algemeen ontzettend populair als baklijst voor kunstwerken en canvassen.

Heb je een specifieke voorkeur voor de afmetingen van een baklijst? Bij KunstSpiegel is het mogelijk om baklijsten op maat te laten maken. Met de Lijsten op maat-service van KunstSpiegel.nl kun jij een baklijst bestellen in de afmetingen die jij nodig hebt voor je kunstwerk, canvas of foto's.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.