Muurinspiratie

 • Geplaatst op
 • 0

Een interieur om van te smullen


Wow! Dit ontzettend gave interieur is van een modelwoning in Zweden. En wij krijgen het direct warm van dit plaatje! Met name de gecombineerde collage van schilderijlijsten en fotolijsten boven de bank is een eyecatcher én een trend die steeds vaker voor komt in interieur- en woonmagazines. Maar dat zijn niet de enige lijsten die in dit moderne interieur worden gebruikt. Dit interieur zit werkelijk waar vol met muurinspiratie!De lijstencollage


Wat opvalt bij dit ontzettend coole Zweedse interieur is de inspirerende collage van lijsten. Maar uiteraard stel je zoiets niet samen van wat simpele lijstjes. Enige voorbereiding is hierbij belangrijk. Je kunt jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen stellen:

 • Waar kan ik lijsten op maat bestellen?
 • Waar haal ik diverse lijsten in verschillende stijlen vandaan? 
 • Moet ik gaatjes in de muur maken voor lijsten, of kan het aan een lijstrails? 
 • En hoe zorg ik ervoor dat alles recht en als één geheel op elkaar aansluit? 


Om je op weg te helpen, geven wij op bovenstaande vragen antwoord in deze blog!

Lijsten kopen bij Kunstspiegel.nl


Waar kan ik lijsten op maat bestellen in allemaal verschillende stijlen?


Vele bedrijven bieden lijsten aan, maar een grote collectie verschillende soorten lijsten met een op maat service heeft bijna geen enkel bedrijf. Gelukkig biedt Kunstspiegel.nl hier de uitkomst! Wij hebben namelijk een eigen lijstenmakerij in de Cruquius in Noord-Holland. Hier werken verschillende professionele lijstenmakers om aan alle lijstwensen van klanten tegemoet te komen. Zo maken wij in onze lijstenmakerij alle schilderijlijsten op maat die besteld worden. Of je nou kleine, grote, moderne of klassieke lijsten zoekt. Wij maken biijvoorbeeld houten lijsten op maat voor kunstwerken, posters, foto’s en spiegels. De beste lijstenmakers die hun kennis doorgegeven van generatie op generatie creëren werkelijk de mooiste houten lijsten, van moderne lijsten tot en met sierlijke klassieke lijsten. Daarom zitter er voor jouw collage van lijsten altijd de perfecte tussen!


Tip van onze lijstenmakers voor je lijstencollage: wil je de collage van lijsten wat speelser maken? Combineer verschillende kleuren lijsten, bijvoorbeeld witte, grijze en zwarte lijsten. Maar werk dezelfde soort stijlen om één geheel te creëren.
Inspiratie bij Kunstspiegel.nl


Hoe maak je een collage van lijsten?


Natuurlijk maak je een collage van lijsten niet zomaar. Je moet dit goed voorbereiden. Hang je bijvoorbeeld de lijstencollage aan een rails op, of boor je voor iedere lijst een gaatje? Daarom leggen de lijstenmakers uit hoe je een collage van lijsten samenstel:

 1. Knip en plak papier in de lijstenmaten die je wil;
 2. Plak de papieren lijsten aan elkaar met banen van plakband, op de goede lengtes en afstanden;
 3. Speel met de invulling: kleur of schrijf op de lijsten welke invulling de lijst krijgt;
 4. Leg je papieren lijstencollage uit op de grond, om te zien of het geheel klopt;
 5. Maak de onderkant, zijkant of bovenkant van de lijstenrijen gelijk aan elkaar, om symmetrie te creëren;
 6. Hang als test de volledige collage van papieren lijsten tegen de muur waar deze moet komen, met een klein plakbandje, om de hoogte en locatie te bepalen;
 7. Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen weet je welke houten lijsten je nodig hebt en welke invulling deze krijgen;
 8. De laatste stap is dat jij naar de schiderijlijsten van Kunstspiegel.nl surft en daar de lijsten bestelt die je nodig hebt, op maat gemaakt in de maat die je wil. En klaar is kees :-) 


Wij wensen je heel veel plezier met het samenstellen van je collage van lijsten! Heb je vragen of hulp nodig? Neem dan hier contact op met de lijstenmakers van Kunstspiegel.nl.

Op maat Lijsten kopen bij Kunstspiegel.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.