Maak Kleine ruimtes Groot door een Spiegel

  • Geplaatst op
  • Door KunstSpiegel
  • 0

Droom jij van een groot huis? Ook kleine huizen kunnen Heel Groot worden door juiste inrichting. Maak Kleine ruimtes Groot door een Spiegel. Hoe? Lees het hier!

Droom jij ook van een groot huis?

Een groot huis. Het is een droom die bijna iedereen van ons wel ambieert. Heerlijk de ruimte voor alle spullen en meubels die je wil. Met z'n allen tegelijk in een keuken of badkamer kunnen zijn, zonder dat je elkaar in de weg zit. Het is iets waar wij nog even van moeten blijven dromen...

Hoe je een kleine ruimte groot maakt

Maar wonen in een kleiner huis heeft ook voordelen. Een kleinere ruimte betekent namelijk dat je minder energie nodig hebt om alles te verlichten en warm te houden. De energiekosten én je ecologische vooetafdruk zijn hierdoor kleiner. Daarnaast worden kleinere ruimtes vaak als knus ervaren. En met de juiste inrichting, voel jij je helemaal comfortabel in een klein huis. Maar wil je toch zorgen voor een ruimtelijk gevoel in je kleine huis? Dan hebben een aantal oplossingen!

1. Werk met kleuren
Door middel van kleuren kan het brein bedrogen worden in de grote van een ruimte. donkere kleuren laten de muren op je afkomen, maar als je gebruik maakt van lichte kleuren (wit, grijs, lichtblauw en lichtgroen) wordt de ruimte voor je gevoel in één keer veel groter. Gebruik vervolgens in het interieur warme details om de ruimte toch knus te maken. Een grote spiegel met een lichte houten lijst werkt bijvoorbeeld perfect!

Grote-spiegel-maakt-kleine-ruimte-groter-Kunstspiegel-woonkamerspiegel


2. Werk met licht
Licht maakt alles ruimer. Via lichtunits kun jij je kleine woon- of slaapkamer in één keer heel ruim maken voor je gevoel. Probeer bijvoorbeeld eens op de grond, onder een kast of bank, een vloerlamp. Ook voor donkere hoeken in een kamer werkt dit perfect. Een lage lamp werpt licht over de vloer en dat geeft een verrassend ruim effect. Uiteraard versterkt een spiegel in de ruimte dit effect natuurlijk extra, dus hang daarom ook een grote spiegel op.

3. Meubels met pootjes
Meubels zijn uiteraard zeer belangrijk voor de ruimtecreatie in je huis. Dit zijn immers de spullen die de meeste ruimte innemen. Meubels op pootjes zorgen voor lucht en ruimte. Kies niet voor hele hoge meubels, houdt het laag en open. En plaats bijvoorbeeld één groot meubel in plaats van verschillende kleine objecten. Dit maakt minder rommelig en ruimer.

Grote-spiegel-maakt-kleine-ruimte-groter-Kunstspiegel-slaapkamerspiegel


4. Het belangrijkste element: grote spiegels
Spiegels weerkaatsen extreem veel licht, waardoor een ruimte automatisch optisch vergroot wordt. Je kunt kiezen voor één grote spiegel, maar een hele spiegelwand heeft natuurlijk een leuk en speels effect. De combinaties van een spiegel met lichte muren en vloer houden het ruim. Je hebt hierdoor bovendien minder kunstlicht nodig, wat je ook nog eens in de kosten scheelt. En als je gaat voor een staande spiegel in je woonkamer of slaapkamer, creeer je extreem veel licht en heb je het idee dat je ruimte twee keer zo groot is.

Ook in je badkamer is een spiegel alles bepalend. Wanneer jij je badkamer voorziet van een landscape spiegel met een lichte lijst, kan je badkamer maar liefst verdubbelen in oppervlak. Zo waan je je in je eigen mansion. Te gek toch!

Grote-spiegel-maakt-kleine-ruimte-groter-Kunstspiegel-gangspiegel


Ga direct aan de slag met je kleine ruimte Groot maken!

Bij Kunstspiegel.nl bieden wij honderden verschillen sierlijke spiegels, met of zonder houten lijst. Onze spiegels kun je werkelijk in iedere maat bestellen. Van kleine spiegeltjes voor je spiegelwand, tot hele grote staande spiegels voor een enorme optische ruimtevergroting. En ook voor ieder interieur hebben wij de geschikte stijl. Van barok spiegels tot moderne spiegels en klassieke spiegels. Dus begin vandaag nog met het vergroten van je huis en sla je spiegelslag bij ons!
Grote-spiegel-maakt-kleine-ruimte-groter-Kunstspiegel-badkamerspiegel

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.