Ideeën voor handige Spiegeltoepassingen

  • Geplaatst op
  • Door KunstSpiegel
  • 0
Ideeën voor handige Spiegeltoepassingen

Met spiegels is er meer mogelijk dan alleen kijken hoe je eruit ziet. Spiegels zijn mysterieus, stijlvol én een lichtbron. Lees hier hoe.

Ideeën voor spiegeltoepassingen

Met spiegels is er meer mogelijk dan alleen kijken hoe goed je eruit ziet. Met spiegels kun je zo veel meer. Spiegels zijn mysterieus, het is namelijk erg bijzonder hoe een spiegel extra licht kan toevoegen in ruimtes. Daarnaast kunnen spiegels ook nog eens de ruimte vergroten, aangezien het saaie muren diepte geeft.

ideeen-voor-spiegeltoepassingen-kunstspiegel


Creëer een ruime gang met een spiegel

Misschien ken je het wel: je hebt een gang en zou deze graag wat groter willen laten lijken. Je kunt gaan verbouwen, maar er is een veel goedkopere oplossing: spiegels. Een paar mogelijkheden met een spiegel in je gang:

  1. Hang een wandspiegel op het smalle gedeelte van de muur en laat je gang breder lijken, door het extra licht en de weerspiegeling.
  2. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om je gang langer te laten lijken. Plaats een spiegel op de korte wand, zodat je gang een veel ruimere en langere uitstraling krijgt.

 

Met deze twee tips kun jij je eigen gang breder of langer doen lijken.

grote-spiegel-in-gang-kopen-bij-kunstspiegel


 

Meer licht in je donkere ruimtes door een spiegel

Heb je een ruimte die donker lijkt, door de vorm, de ligging of de kleuren? Een spiegel is een simpele oplossing om een ruimte meer licht te geven. Door het plaatsen van een spiegel op de juiste plaatsen, kan licht worden begeleid naar donkere ruimtes en hoeken. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat er daglicht aanwezig is, waarbij het daglicht het liefst valt op de muur waar de spiegel hangt.

grote-spiegel-in-donkere-ruimte-voor-licht-KunstSpiegel


Soorten spiegelstijlen voor toepassingen

Er zijn verschillende spiegelstijlen waaruit je kunt kiezen. Los van een klassieke spiegel, barok spiegel of moderne spiegel, kun je de spiegel inzetten voor verschillende functies. zo heb je de blikvangers, de herhaling en het accent:

  1. De blikvanger zegt het eigenlijk al, namelijk een spiegel die gelijk opvalt. Dit kan door de gekke vorm van de spiegellijst, de kleur van de sierlijke spiegel of misschien wel omdat het een enorme passpiegel is.
  2. De herhaling is een leuke variant van de toepassing van spiegels, doordat het een speciaal effect geeft. Dit wil zeggen dat je meerdere spiegels naast elkaar plaatst. Het naast elkaar hangen van de spiegels zorgt ervoor dat de indruk die je ervan hebt wordt versterkt.
  3. Als laatste is er nog het accent. Hierbij wordt een gedeelte van de kamer of accessoire weerspiegeld, zodat dit een accent geeft op het stukje kamer of de accessoire in je interieur.

verschilende-spiegels-op-muur-kopen-bij-kunstspiegel


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.