Hoe worden spiegels gemaakt?

  • Geplaatst op
  • Door KunstSpiegel
  • 0
Hoe worden spiegels gemaakt?

De spiegel. Iedereen heeft wel een of meerdere spiegels in huis. Maar hoe worden spiegels eigenlijk gemaakt? In de blog vertellen wij het je!

De spiegel, hoe wordt die gemaakt?

De spiegel. Iedereen heeft wel een of meerdere spiegels in huis. Maar hoe worden spiegels eigenlijk gemaakt? Spiegels hebben iets mysterieus. Je kunt niet alleen jezelf terug zien in een spiegel, maar met spiegels kun je ook prachtige dingen doen. Zo kun je met spiegels ruimtes groter doen lijken, of kun je meer licht creëren in je huis of kantoor. In deze blog vertellen wij je hoe dit mysterieuze, maar prachtige, voorwerp wordt gemaakt bij KunstSpiegel.

 

Hoe-worden-spiegels-gemaakt-KunstSpiegel-spiegel-aan-muur-lijstenmakerij
 

Wat heb je nodig bij het maken van een spiegel?

Spiegels worden gemaakt van glas. Het glas van de spiegel is bewerkt, aangezien onbewerkt glas bijna niet reflecteert. Voor het maken van glas in een spiegel zijn hierdoor extra handelingen nodig. De meeste spiegels hebben een dun laagje met reflecterend materiaal aan de achterkant. Dit dunne laagje reflecterend materiaal, in de vorm van zilver of aluminium, zorgt voor de reflectie in de spiegel. De spiegel is dus een glasplaat met een laagje reflecterend materiaal erachter. Et voila, de spiegel is gemaakt!

 

Hoe-worden-spiegels-gemaakt-KunstSpiegel-spiegel-aan-muur-lijstenmakerij 

 

Van glas tot spiegel

Spiegels worden voornamelijk gemaakt in fabrieken. Zo ook in de fabriek van KunstSpiegel. De spiegels worden gemaakt op een lange emballage-band. De productieband vervoert de spiegels langs verschillende stations: 

  1. Het eerste station van de lange band is het reinigingsstation. Hier worden de glasplaten schoongemaakt met ceriumoxide, krijt en water.
  2. Vervolgens worden de glasplaten gedroogd en klaar gemaakt voor het volgende station.
  3. Het volgende station is het verzilveren van de spiegel. Dit wordt gedaan met zilvernitraat.
  4. Het zilverlaagje is nog kwetsbaar. Om dit op te lossen wordt een laagje koper aangebracht. Nadat het zilvernitraat en laagje koper is aangebracht is de spiegel klaar voor de laatste stap.
  5. Om te voorkomen dat zilverlaag die is aangebracht beschadigd raakt, worden er enkele laklaagjes aangebracht ter bescherming van de spiegel. Als de laklaagjes erop zitten is de spiegel klaar.

En dan is de spiegel klaar om versneden te worden tot de afmetingen die je wil en de spiegel te plaatsen in een sierlijke spiegellijst voor jouw interieur!

 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.