Hoe voorkom je condens op een spiegel?

  • Geplaatst op
  • Door KunstSpiegel
  • 0

Heb je ook altijd last van een beslagen spiegel in de badkamer? Dan kunnen wij je gerust stellen, want wij bieden je in deze blog de oplossingen om een beslagen spiegel te voorkomen!

Beslagen spiegels, het probleem van iedere badkamer

Staat je badkamer ook altijd blauw na het douchen? En heb je ook altijd last van een beslagen spiegel in de badkamer? Dan kunnen wij je gerust stellen dat iedereen hier weleens last van heeft. Zeker in de koudere maanden. Maar los van de geruststelling dat je niet de enige bent, bieden wij je in deze blog daadwerkelijk een serieuze oplossing om een beslagen spiegel te voorkomen.

tips condens op spiegel voorkomen 

 


Het probleem van condens op spiegels

Maar hoe ontstaat de condens op een spiegel eigenlijk? Wetenschappelijk gezien is het heel simpel: door een temperatuurverschil tussen de ruimte en de spiegel, slaat er een warm vochtlaagje op de spiegel. Hierdoor ontstaat de condens op de spiegel. Wat tot gevolg heeft dat je minutenlang niets meer kunt zien in de spiegel, ondanks herhaaldelijk schoonvegen.tips condens op spiegel voorkomen reflectieDe oplossing om condens op een spiegel te voorkomen

Maar voor ieder probleem bestaat er een oplossing. Zo ook voor het probleem van een beslagen spiegel. Meerdere zelfs. Daarom geeft KunstSpiegel je onderstaand een aantal tips om condens op een spiegel te voorkomen:

  1. Bij het nemen van een bad valt de ergste condens te voorkomen door het bad voor de eerste 10 centimeter te vullen met koud water. Leg vervolgens de douchekop in het koude water en draai de warme kraan open.
  2. Het is een inkoppertje, maar standaard een raam, deur of ventilatieschacht openzetten scheelt een heleboel condens in de badkamer. Oké, het kan wat frisser zijn in de winter. Maar Het beslagen-spiegel-probleem is hierdoor makkelijk te verhelpen.
  3. Een echte truc is: smeer met een droge doek een klein beetje autowas over je spiegel uit. Hierdoor wordt de spiegel voorzien van een vet laagje, dat condens afstoot. Poets de spiegel vervolgens op met een spiegeldoekje. Je spiegel is nu voorzien van het anti-condens-laagje!
  4. Ook scheerschuim heeft hetzelfde effect als autowas op je beslagen spiegel. Breng de scheerschuim op de spiegel aan en wrijf het met een schoon spiegeldoekje na.
  5. En oma’s oude recept? Dat is azijn mengen met water en vervolgens in een plantenspuit schenken. En voeg een scheutje citroen toe om de geur van azijn te voorkomen. Verstuif het mengsel van water en azijn op de spiegel en poets de spiegel na met een spiegeldoekje.
  6. De haarföhn is hét apparaat om je beslagen spiegel te ontdoen van de condens. Als je toch je haar gaat föhnen, kun het apparaat net zog goed even op de spiegel richten. De condens op de spiegel verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  7. Luxe-oplossing: verwarmde spiegel. Goed in de slappe was en structureel afrekenen met het spiegelcondens-probleem? Dan is de spiegelverwarming de oplossing! Door het verwarmen van de spiegel ontstaat er geen temperatuurverschil, dus ook geen condens op de spiegel. Probleem opgelost!


tips condens op spiegel voorkomen onbeslagen spiegel 

 

De perfecte spiegel in je badkamer

Maar voordat je überhaupt met een beslagen spiegel te maken krijgt, moet je uiteraard eerst een spiegel aan je muur hebben. Gelukkig biedt KunstSpiegel jou de uitkomst, met het grote aanbod aan klassieke spiegels, moderne spiegels en barok spiegels. En allemaal voorzien van spiegellijsten als je wil. Zelfs spiegels op maat zijn te bestellen op de webshop van KunstSpiegel.nl. Wij wensen je dan ook veel plezier met rondneuzen én shoppen!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.