Hoe maak je een spiegel schoon?

  • Geplaatst op
  • 0

Spiegels, een verzameling van vette afdrukken

Ieder interieur telt meerdere spiegels. En net als de rest van je interieur, worden ook de spiegels in je huis vies. Het hangt natuurlijk af van je huishouden en waar de spiegels hangen, maar vette vlekken, stof en andere viezigheid hecht zich ook aan spiegels. Nu is een stofzuiger over een vloer zo gedaan, maar hoe maak je spiegels schoon? Wij geven je in deze blog de tips om jouw sierlijke spiegel van Kunstspiegel.nl helder en mooi te houden!

Schoonmaak tips vieze spiegels Kunstspiegel


Schoonmaken van een spiegel

Wanneer spiegels niet of nauwelijks worden schoongemaakt, ontstaat er een vettige waas op het oppervlak. Naast het feit dat dit niet ten goede komt aan de uiststraling van de spiegel, het ziet er vies uit, is de spiegel hierdoor ook niet meer goed te gebruiken als spiegel. Het spiegelbeeld is immers wazig en vaag. En dat is niet waarvoor je een spiegel hebt hangen. Het is dus van belang dat spiegels regelmatig goed worden schoongemaakt, om de helderheid te waarborgen.

De schoonmaaktip voor een heldere spiegel

Maar om spiegels weer helemaal helder en brandschoon te krijgen, kun het schoonmaken niet alleen met een doekje afdoen. Kunstspiegel adviseert om spiegels schoon te maken op dezelfde manier zoals ramen worden schoongemaakt. Namelijk met warm water en met afwasmiddel, om ervoor te zorgen dat stof en vettige vlekken verdwijnen. Doe dit met een microvezeldoek om vegen op de spiegel te voorkomen.

Schoonmaak tips vieze spiegels Kunstspiegel


Strepen of vegen op de spiegel? Daar hebben wij een trucje voor!

Ontstaan er wel strepen? Gebruik dan krantenpapier om alle strepen en vegen te verwijderen. Door gebruik van het krantenpapier krijg je een mooi helder eindresultaat!

Voorkomen van beslagen spiegels? De gouden tip!

Heb je geregeld last van beslagen spiegels in je badkamer, of een andere vochtige ruimte? Dan kun je dit voorkomen door een laagje autowas over de spiegel uit te smeren. Zo voorkom je dat het vocht op de spiegel blijft zitten.

Heldere spiegel kopen bij Kunstspiegel


Heldere spiegels

Met bovenstaande tips zorg jij ervoor dat de spiegels in jouw interieur altijd helder en brandschoon zijn. Zoek jij nog een sfeervolle spiegel voor je huis, tuin of kantoor?


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.