Hoe hang je een fotolijst op?

  • Geplaatst op
  • Door KunstSpiegel
  • 0
Hoe hang je een fotolijst op?

Kunstspiegel geeft je de tips voor het ophangen van je fotolijsten. De hoogte en ruimte tussen fotolijsten is namelijk erg belangrijk!

Hoe hang je een fotolijst op?

Fotolijstjes zijn er in veel verschillende soorten en maten. Bij het ophangen van fotolijstjes wordt veel gebruik gemaakt van wat de persoon zelf mooi vindt en op welke plek ze het fotolijstje ophangen. Maar hoe hang je een fotolijst op de juiste manier op? In dit blog kom je alles te weten over hoe jouw fotolijst perfect komt te hangen in je interieur!
 

Op welke hoogte hang ik mijn fotolijst op?

De hoogte van de fotolijst is erg belangrijk. Zorg ervoor dat dat de fotolijst op ooghoogte hangt. De ooghoogte is de hoogte waarop de fotolijsten goed gezien kunnen worden. Uitteraard is deze hoogte voor ieder persoon anders.

Wanneer je de juiste hoogte voor je fotolijst hebt opgemeten, is het belangrijk om de juiste hoogte te markeren. De handigste manier van het markeren van de juiste hoogte voor je lijstje, is met behulp van een potlood en waterpas. Hierdoor weet je zeker dat de fotolijst recht komt te hangen. Denk eraan dat je een potlood gebruikt, zodat je de lijnen achteraf weer kunt wegwerken uitgummen.

 

Hoeveel ruimte moet ik gebruiken tussen mijn fotolijsten?

Als je meerdere fotolijsten bij elkaar wil ophangen is het belangrijk dat je tussen iedere fotolijst evenveel ruimte laat. Een eenvoudige manier om te kijken hoeveel ruimte je tussen je fotolijsten wil hebben, is om de opstelling van fotolijsten uit te legen op de grond. Op de grond zijn de lijsten nog verschuifbaar en kun je makkelijk de ruimte bepalen die je tussen de fotolijsten wil hebben.
 

Meerdere fotolijsten ophangen

Er zijn verschillende manieren voor het ophangen van meerdere fotolijsten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een collage te maken. Om een idee te geven van de verschillende mogelijkheden die er zijn bij het ophangen heeft Kunstspiegel een aantal opties gemaakt:

  • Hang meerdere fotolijsten op die samen een vierkant of rechthoek vormen. Zorg ervoor dat je evenveel ruimte tussen de fotolijsten hebt. De vierkant of rechthoek zorgen voor een strakke vorm en een rustig geheel.
  • Heel populair is het precies naast elkaar ophangen van fotolijsten. Dit kan zowel horizontaal zijn als verticaal.
  • Het ophangen in de vorm van een collage, waarbij er speels wordt omgegaan met de vorm van de collage. Bijvoorbeeld vierkante fotolijsten en rechthoekige fotolijsten door elkaar heen.

Fotolijsten-als-collage-ophangen-KunstSpiegel-hoe-hang-je-een-fotolijst-op
Een fotolijst neerzetten in plaats van ophangen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je fotolijst niet op te hangen. Door de fotolijst neer te zetten kun je de fotolijst heel goed tot zijn recht laten komen. Hierbij kun je bijvoorbeeld meerdere fotolijsten met elkaar laten overlappen, zodat het een gevoel van een atelier geeft.


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.