Fotorichel inspiratie

Fotorichel inspiratie


Er zijn veel namen voor; fotohouder, fotoplank en schilderijenhouder, maar ik noem het een fotorichel. Fotorichels zijn ontzettend handig om een collectie foto’s, schilderijen en andere leuke dingen op te zetten.

Er zijn veel namen voor; fotohouder, fotoplank en schilderijenhouder, maar ik noem het een fotorichel. Fotorichels zijn ontzettend handig om een collectie foto’s, schilderijen en andere leuke dingen op te zetten. Geen gedoe met gaten in de muur om een schilderij op te hangen, je zet hem eenvoudigweg op de richel en als je iets anders wilt is het zo te veranderen. Ik heb een fotorichel boven mijn bank in de woonkamer en één in het toilet. Om ideeën op te doen voor andere manieren om een fotorichel te stylen, zocht ik inspiratie om te zien wat anderen zoal op hun fotorichels uitstallen en hoe. Als jij ook ideeën kunt gebruiken voor je fotorichel, kijk dan verder!Inzoomen op de details

Gebruik simpele lijsten met één afwijkende lijst, hier een gouden kitsch lijst, die er op deze manier uitspringt:Gebruik lijsten met hetzelfde formaat voor een strakke look waarbij alle lijsten gelijk lopen aan de bovenkant:Laat lijsten overlappen en hang eens een lampje aan je fotorichel:Kies een aantal grote lijsten om de richel te vullen in plaats van meerdere kleine lijstjes:Laat een materiaalsoort terugkomen zoals hier de houtkleur. Gebruik niet alleen lijsten, maar ook een vaasje, letters, doosjes en een paar losse foto’s zonder lijst:Zet in het midden een paar lijsten die elkaar overlappen, aan de zijkant is er nog ruimte voor andere decoratie zoals een lantaarn, vaasjes en zelfs een plant:Gebruik ook de ruimte op de muur boven de fotorichel om bijvoorbeeld een kaart met washitape op te hangen:Breng balans door aan beide zijkanten een grote lijst neer te zetten en in het midden andere lijstjes en decoraties:Hier is gebruik gemaakt van twee richels van verschillende lengtes, waardoor er naast de kleine richel ruimte is voor schilderijen aan de muur. Dit geeft een speels effect:Combineer een aantal grote lijsten met wat kleinere decoraties. Alle lijsten hier zijn zwart met zwart-witte prints, zo wordt een mooi geheel bereikt:Gebruik ook eens een lege lijst, zoals op het onderste plankje. Gebruik niet alleen lijsten, maar ook een mooi boek, dienblad of vaasje. Op de bovenste richel zijn letters op het achterste randje geplaatst, een idee waar ik niet snel op zou komen!Kies een accentkleur, hier goudkleurig; in de letter, het tweede vaasje en de grote print. Zet de richel niet te vol:Hang ook iets aan de muur boven de richel, zoals kaarten of een mooie ketting:Een lekkere volle lijst, maar door het zwart-wit oogt het toch rustig. Ook bovenop de lijsten kun je nog een kleine decoratie kwijt:Een combinatie van lijsten die zijn neergezet op de richel, met twee grote lijsten die aan de muur zijn opgehangen op de achtergrond. Simpele prints met veel wit en passe-partouts geven een ruimtelijk effect:Vergeet niet dat je ook nog iets aan de richel kan hangen, zoals hier het aapje en de lamp. Maak tussen twee lijsten ruimte voor wat andere decoraties:Het leuke aan een fotorichel is dat je hem telkens opnieuw kunt ‘inrichten’ en zo de decoratie kunt afwisselen en aanpassen. Ik heb in ieder geval heel veel ideeën op kunnen doen door de fotorichels van anderen te bekijken, ik hoop jij ook!

Dit leuke artikel is geschreven door Karin, klik hier voor meer artikelen van Karin.


Reacties

  1. Inge Inge

    Momenteel staat mijn verzameling letters op zo’n richel boven de bank, maar ik ben wel weer toe aan iets nieuws. Dank voor de inspiratie!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.