De tuinspiegel, dé musthave van deze zomer!

  • Geplaatst op
  • Door KunstSpiegel
  • 0

Spiegels staan erom bekend dat deze optisch vergroten. Dit geldt ook voor je tuin. Plaats een tuinspiegel in je tuin en verdubbel je tuin! Hoe? Lees het hier...

Fleur je tuin op met een tuinspiegel!


Zomer: de tijd van mooi weer, leuke dingen doen, gezelligheid en vooral van genieten van én in je tuin! Heerlijk om zwoele zomeravonden met een verkoelend drankje in de hand en de barbecue na-smeulend in je tuin te chillen, met een groep vrienden. En om van je tuin een nog fijnere plek te maken, hebben wij de musthave voor jou: de tuinspiegel!

De-tuinspiegel-vergroot-je-tuin


De tuinspiegel vergroot je tuin


Spiegels staan erom bekend dat deze optisch een ruimte kunnen vergroten. Niet alleen door het vele licht dat een spiegel weerkaatst wordt een ruimte of tuin groter, ook door de weerspiegeling lijkt het net of dat je huis of tuin twee keer zo groot is. Helaas worden spiegels nog te weinig gebruikt als een feature om ruimtes en tuinen te vergroten. Maar het werkt echt! Zie de visuals in deze blog maar :-)

De-tuinspiegel-vergroot-je-tuin


Tips voor een tuinspiegelEr zijn vele manieren waarop je een tuinspiegel kunt toepassen en die allen een extra dimensie geven aan je tuin. Hieronder volgen een paar tuinspiegel tips:
  1. Romantische (neppe) doorkijkjes. Een spiegel is geplaatst in een luikje of raamkozijn en geeft het idee dat je naar een extra tuin achter je tuin kan kijken. Hoe cool!
  2. Het optisch vergroten van je tuin door het strategisch plaatsen van een grote wandspiegel. Het beste werkt hierbij een wandspiegel van grond tot bovenkant van de muur of de schutting. Hierdoor wordt de volledige hoogte van een scheidingswand benut en heb je het idee dat je tuin verdubbeld is in grootte.
  3. Een kleine tuinspiegel in een afwijkende vorm kan zeer romantisch zijn en is bedoeld als accessoire bij de stijl of de meubels in je tuin.
  4. Plaats rondom of in de buurt van de tuinspiegel bloemen, planten en/of bomen. Dit groen zorgt voor meer diepte in de weerspiegeling en een sfeervolle optische vergroting van de tuin.
  5. Zet een staande spiegel aan het einde van de vijver. Water werkt eveneens als een optische vergroting, door de weerspiegeling. In combinatie met een tuinspiegel wordt dit effect verdubbeld. Je hebt het idee dat je een joekel van een tuin hebt als je een vijver met spiegel combineert!
De-tuinspiegel-vergroot-je-tuin

De-tuinspiegel-vergroot-je-tuin


Out of the box spiegelinspiratieEn tot slot willen wij je nog heel graag een super coole toepassing van tuinspiegels meegeven. Rechts zie je een afbeelding van een schuur in een dorre omgeving in Amerika. De eigenaren hebben deze schuur voorzien van spiegels als wandbekleding. De schuur gaat hierdoor volledig in het landschap op én de weerspiegeling is adembenemend!

Hoe cool om op zo'n originele manier gebruik te maken van heldere wandspiegels van Kunstspiegel. En op wat voor een creatieve ideeën brengt deze afbeelding jou voor je tuin of huis?De-tuinspiegel-vergroot-je-tuin


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.