De meest voorkomende fout bij het ophangen

  • Geplaatst op
  • 0
De meest voorkomende fout bij het ophangen

Spiegels worden vaak op een verkeerde manier opgehangen. Bij kleine spiegels is dit nog niet zo erg. Bij grote spiegels is het van belang dat het gewicht wordt verdeeld.

Welke fout komt vaak voor bij het ophangen van een grote spiegel?

In ieder huis is er tegenwoordig een mooie grote spiegel te vinden. Bij het ophangen van grote spiegels worden er vaak fouten gemaakt. De manier waarop je die spiegel ophangt is erg belangrijk. Spiegels worden steeds groter en zwaarder, zorg er daarom voor dat jij de spiegel op de juiste manier ophangt. 
 

Verschil spiegels vroeger en nu

Het verschil van vroeger en nu is heel simpel: spiegels zijn een stuk groter. Dat betekent ook dat het gewicht van de spiegel toeneemt. Dit vraagt om een andere manier van het ophangen van de spiegel dan vroeger. Als je deze gigantische spiegels ophangt zoals dt vroeger werd gedaan, heb je een probleem. Hang een grote spiegel daarom niet op met een touw of ophangpunt in het midden.

Tegenwoordig worden grote spiegels opgehangen met behulp van 2 ophangpunten. Op deze manier wordt het gewicht van de spiegel verdeeld. Daarbij is het verstandig om van te voren te bekijken waar en op welke hoogte je de spiegel wil ophangen. Om dit te bepalen is het handig om de positie van de spiegel op de muur te tekenen. Zo voorkom je onnodige boorgaatjes in de muur.


 
 

Oude en antieke spiegels

Ben je in bezit van een oude of antieke spiegel, en hangt deze al jaren aan de muur? Let dan even goed op. Controleer of de spiegel is opgehangen aan twee ophanghaakjes. Het kan namelijk zo zijn dat de spiegel al jaren hangt aan een ophangpunt. Als dat het geval is, zorg er dan voor dat je de spiegel terug hangt met twee ophanghaakjes om het gewicht te verdelen.


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.