10 feitjes over spiegels

 • Geplaatst op
 • 0

Wat was de eerste spiegel ter wereld? En wie gebruikte die? En van welk materiaal werden spiegels vroeger gemaakt? Lees deze twee feitjes en nog acht leuke feitjes in dit blog!

Wat was de eerste spiegel ter wereld? En wie gebruikte die? En van welk materiaal werden spiegels vroeger gemaakt? Lees deze twee feitjes en nog acht leuke feitjes in dit blog!


Spiegels zijn onmisbaar in een interieur, maar ook in een exterieur. Niet alleen in Nederland zijn spiegels populair. Over de hele wereld zijn spiegels een vaste waarde in en om huizen, kantoren en andere gebouwen. In dit blog vertellen wij 10 leuke feitjes over een van de meest gebruikte producten ter wereld, spiegels:
 
 1. Waarschijnlijk was de eerste spiegel het wateroppervlak waarin mensen hun eigen spiegelbeeld zagen.
 2. Geen paniek als je een spiegel breekt: begraaf de scherven of laat ze met een rivier meestromen naar het zuiden.
 3. Narcissus was verliefd op zijn eigen spiegelbeeld. Hij leunde zover voorover bij de waterkant om zichzelf te kunnen zien dat hij viel en verdronk. Van dit spiegelverhaal van Narcissus komt het woord narcisme.
 4. Volgens de Feng Shui hebben spiegels een bijzondere betekenis. Ze kunnen geluk brengen als ze op een goede manier geplaatst zijn. Zo versterken ze je energie of brengen ze rijkdom. Maar ze kunnen ook ongeluk brengen wanneer je de spiegel op een verkeerde plek hangt.
 5. De Oude Egyptenaren gebruikten gepolijste schijven van koper of brons als spiegel.
 6. Romeinen gebruikten na de uitvinding van het glas als eerste glazen spiegels. Zij waren hierdoor dus de eerste uitvinders van de moderne spiegel van glas.
 7. Vrouwen kijken vaker in de spiegel dan mannen. Vrouwen kijken namelijk maar liefst 5 keer zo vaak in de spiegel! Gemiddel staan mannen zes maanden van hun leven voor de spiegel. Vrouwen staan ruim 2 jaar voor spiegel in hun hele leven!
 8. Spiegels van glas worden gemaakt door een laagje metaal, van zilver of aluminium, over de spiegel te leggen. De spiegel zolas die nu gemaakt wordt, en zoals wij 'm kennen, bestaat pas 200 jaar.
 9. Er zijn maar weinig dieren zich bewust van hun spiegelbeeld. Chimpansees zijn zo slim dat wanneer zij vaak genoeg met een spiegel(beeld) geconfronteerd worden, zij zichzelf in de spiegel gaan herkennen.
 10. Vijftigplussers hebben de meeste spiegels in hun huis hangen. Deze bevolkingsgroep heeft gemiddeld 8,7 spiegels per huishouden. Veel he?!
 

Spiegelinspiratie bij Kunstspiegel.nl

Hebben deze leuke feitjes jouw geinspireerd om eens ronde te neuzen in onze collectie spiegels? Bezoek dan de spiegelpagina van Kunstspiegel.nl en laat je inspireren door ons grote assortiment spiegels. Van moderne spiegels tot landelijke spiegels. En van klassieke spiegels tot barok spiegels. En alle spiegels worden op maat gemaakt voor jou! 
10-feitjes-over-spiegels-van-Kunstspiegel.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.